Klädesholmen heeringad jõudsid jaemüüki

 

Rootsi rahvusköögi kuulsad marineeritud heeringad on hinnatud  kaup Euroopas ja kaugemalgi.

Klädesholmeni saarekeselt pärit purgiheeringate tooraine pärineb Rootsi, Islandi ja Norra  heeringatööstustelt. Parimal püügihooajal varutud heeringas fileeritakse kohe pärast püüki kõige värskemast peast. Ilusad paksud rasvased fileed  eelsoolatakse-marineeritakse suurtesse tünnidesse, kuhu kala jääb poolfabrikaadina laagerduma mitmeks kuuks. Selliselt töödeldud delikatessist toodab Klädesholmen Seafood AB oma kuulsaid rootsi heeringaid. 

Eesti ja vene kodudes on heeringas laual peamiselt kahel moel:

-       Atlandi õrnsoola heeringas sibula ja hapukoorega , kõrvale kuuumad keedukartulid

-       heeringas kasuka all.

Tõepoolest, üks on maitsvam kui teine!

Rootsis ei ole meie soolaheeringa road eriti populaarsed. Sealmaal valmistatakse heeringaid pigem erinevates marinaadides ja kastmetes, soola lisatakse vähem, suhkrut rohkem. Heeringatooted on ülipopulaarsed koolilastest kuningakoja liikmeteni.

 

Viide allikale:  Rootsi kuningas Karl XIV Gustaf Klädesholmen'i heeringatega

 

Heeringas sinepikastmes on sama populaarne kui Karlsson või Pipi, sibulaheeringas igapäevamenüüs asendamatu. Restorani anšoovisefilee on maitserohke komponent paljudes roogades alates toorsalatist lõpetades lambapraega. Kalapoegade eestimaiste klientide hulgas on kõige parema vastuvõtu leidnud mustsõstramaitseline heeeringas.

Meie pikaajaline partner Klädesholmen Seafood AB (http://www.kladesholmen.se)  hoiab oma valikus pidevalt ca 20 erinevas maitsekombinatsioonis heeringaid. 

Kalakala & Pojad OÜ on nende hulgast oma sortimenti välja valinud järgmised tooted:

·      Aastaheeringas (igaastaasel konkursil valitud parim uudistoode. 2013.a.  võitis heeringas peekonitükkidega, sic!)

·      Glögiheeringas

·      Heeringafilee soolvees

·      Karri heeringas

·      Küüslauguheeringas

·      Madeirheeringas

·      Matjes heeringas

·      Sinepiheeringas

·      Mustsõstraheeringas

·      Sibulaheeringas

·      Prantsuse sibulaheeringas

·      Restorani anšoovisefilee

·      Tomatiheeringas

 

Need heeringad sobivad imehästi eelroogadeks ja suupisteteks.

Kuidas süüa? Parima mooduse leiab iga sööja ise, aga tavaliselt panevad rootsid heeringatüki musta leiva peale ja puistavad üle maitserohelisega, näiteks murulauguga. Või asendavad leivatüki keedetud munaga.

 

2014.a. jaanuarist saab Prisma keti kauplustest osta:

·      Mustsõstraheeringat  250/125 g

·      Tomatiheeringat  250/125 g

·      Sibulaheeringat  250/125 g

·      2013. aastaheeringat (heeringas peekonikastmes)  420/200 g

·      Restorani anšoovisefileed  575/325 g

 

Rimi suurpoodides on müügil:

 

·      Mustsõstraheeringat  250/125 g

Nende toodete parim säitilustempetaruur on + 2 ... + 8 C

Proovige julgesti ja teie maitsete maailm avardub!

 

 

 

 

 

 

 

06.01.2014.a.