KULDSABA SERIOOL

KULDSABA SERIOOL ON TUUNIDE LÄHISUGULANE. MÕLEMA KALA LIHA ON VÄLIMUSELT JA MATSELT SARNANE. TÄNU SARNASELE TEKSTUURILE ALLUVAD MÕLEMAD KALAD SAMADELE KULIAARSETELE VÕTETELE.

Kuldsaba on kõrge toiteväärtusega, keskmiselt rasvasem kala.

100 gr sisaldab 146 Kcal,

rasvu 5 gr,

s.h. küllastumata rh 4 gr,

valku 23 gr,

süsivesikud 0

Kalakala & Pojad OÜ valikus on peamiselt Atlandi ookeanis leiduv kuldsaba, mida regiooniti tuntakse ka kui hamachi. See peamiselt Atlandi ookeanis leiduv liik on kõrge toiteväärtusega, keskmiselt rasvane kala. Kuldsaba seriool on hea asendus tavalisele tuunikalale oma sarnase tekstuuri ja odavama hinna tõttu.

 

Kuidas küpsetada ?

Koostisosad:

- Kuldsaba seriool

- sool, värskelt purustatud must pipar

- oliiviõli (võib kasutada ka sulatatud võid)

- rapsi- või metsapähkliõli

Enne küpsetamist ette valmistada:

- 1 sidrun

- 1 küüslauguküüs

- värske petersell

 

Retsept:

Enne küpsetamist ette valmistada:

- 1 sidrun sektoritena, 1-2 sidrunisektorit sobivad väga hästi serveerimiseks ühe kalaportsjoni kõrvale

- 1 purustatud küüslauguküüs

- 1 teelusikatäis purustatud värsket peterselli

 

- eelsoojendage ahí 200 kraadini

- loputage kuldsaba kergelt veega, seejärel kuivatage majapidamispaberiga õrnalt patsutades

- piserdage kala oliiviõli või sulatatud võiga (õli aitab säilitada kala mahlasust küpsetusperioodil)

- maitsestage kala soola ja värskelt purustatud musta pipraga

- lisage 1 teelusikatäis rapsiõli pannile (võib kasutada ka maapähkliõli)

- lisage küüslauk ning pruunistage see pannil umbes 30 sekundit

- asetage kuldsaba pannile ning küpsetage mõlemalt poolt 3-4 minutit sõltuvalt filee paksusest. Kala liha peaks võtma kuldse tooni.

- Kui filee on nahaga, eemaldage nahk. Seda on kergem teha, kui kala on küpsetatud

- Kala on nüüd valmis. Sellele võib õrnalt piserdada värsket sidrunimahla, lisada purustatud peterselli ning serveerida sidrunisektoritega.